Uusi vuosi, uusi blogipostaus

Suomen kuivimman miehen blogi käsittelee tällä kertaa kosteudenhallintaa ja erityisesti kosteusmittauksia. Mikä tai mitä myös Sikkumin palveluvalikoimasta löytyvä kosteusmittaus siis on? Jatka lukemista, varsinkin jos suunnittelet asunnon hankintaa tai omasi myymistä.

Kosteusmittaus liittyy (tai ainakin se kannattaisi liittää) yhteen kalleimmista elämän aikana tehtävistä hankinnoista: asuntokauppoihin. Tässä blogipostauksessa kerron, miksi kosteusmittaus on tarpeellinen juuri kuluttajien asuntokaupoissa ja kuinka sen teettäminen ammattilaisella hyödyttää sekä asunnon ostajaa että myyjää.

Mahdolliset ikävät yllätykset asuntokaupoilla

Uutta kotia etsiessä tulee netin asuntojen myyntipalstoilta vastaan toinen toistaan houkuttelevampia kohteita. Myynti-ilmoituksen kuviin asunnot on usein stailattu kauniisti, ja on helppo löytää useitakin kohteita, joihin haluaa lähteä tutustumaan paikan päälle. Mutta kuinka tulisi toimia, kun omalta tuntuva kohde viimein löytyy ja kaikki näyttää päällisin puolin hyvältä?

Nyt kannattaa olla tarkkana ja laittaa turha kiire taka-alalle. Niin mukava kuin olisikin päästä heti kaupoille ja alkaa sisustamaan uutta kotia, kannattaa käyttää muutama hetki kohteen kunnosta varmistumiseen myös pintaa syvemmältä. “Tämä on kyllä hyvässä kunnossa, ja märkätilat laitettiin viime vuonna”, vakuuttaa välittäjä. Mikä siis voisi mennä pieleen?

Moni on varmasti kuullut epäonnisen kodinlaittajan unelmien kodista hiljalleen paljastuneista kosteus- ja homevaurioista, joista ei asuntoa hankittaessa ollut mitään viitteitä. Näissä kertomuksissa joudutaan jopa evakkoon unelmien kodista, menetetään lopulta terveys ja rahat sekä riidellään vastuukysymyksistä vuosikaudet eri oikeusasteissa siten, että aikaa ja rahaa palaa lopulta enemmän kuin mitä alkuperäisen vahingon selvittäminen ja korjaaminen olisivat maksaneet.

Vaikka nämä tarinat eivät valitettavasti ole usein keksittyjä, on pelko turhaa.

Kosteusmittauksen avulla kodin uskaltaa ostaa rauhallisin mielin

Vaikka ostajan kannattaa olla asuntokaupoilla tarkkana, liittyy kodin hankkimiseen paljon sellaista turhaakin pelkoa, joka olisi helposti vältettävissä ammattilaisen avulla. Koska asunnon tai kiinteistön tosiasiallista kuntoa on aistinvaraisesti arvioiden mahdotonta todeta kaikenkattavasti, kannattaa avuksi ottaa kosteusmittausten ammattilainen. Kosteusmittaus kertoo mahdollisesti jo olemassa olevista ongelmista ja optimaalisessa tilanteessa jo ennen kauppojen tekoa. Kosteusmittauksella saat siis mielenrauhaa ammattilaiselta.

Kosteusmittaus antaa luotettavaa tietoa siitä, onko havittelemasi huoneiston tai kiinteistön pintamateriaaleista havaittavissa sellaisia normaalista poikkeavia kosteusarvoja, jotka antavat aihetta esimerkiksi tarkemmille rakennetutkimuksille. Tämän selvittäminen on tärkeää ja hyödyllistä, sillä vastuukysymykset ja mahdolliset löytyneeseen vahinkoon liittyvät jatkotoimenpiteet (tutkimukset ja korjaukset) tuovat usein eteen sellaisia merkittäviäkin lisäkustannuksia, joista on syytä olla selvillä ennen kauppakirjojen laatimista.

Asuntokaupassa kosteusmittaus on kaupan kaikkien osapuolten yhteinen etu

Kosteusmittaus ei ole pelkästään ostajan turva, sillä se lisää myös myyjänä toimivan osapuolen mielenrauhaa. Jos myytävä kohde kartoitetaan jo ennen välittäjälle luovuttamista, on tieto suoritetusta mittauksesta käytettävissä välittäjällä ja asuntonäytössä vierailevilla. Kun kosteusmittauksen on suorittanut alallaan hyvämaineinen ja luotettava toimija, lisää sekin kohteen houkuttelevuutta. Tiivistetysti voisi sanoa, että ammattilaisen huolella toteuttama kosteusmittaus on asuntokaupassa kaikkien osapuolten yhteinen etu.

Mikäli tarjouksen tekeminen syyhyttää, mutta kohteesta ei ole kosteusmittausta jo tehtynä, kannattaa tarjous jättää ehdollisena siten, että ylös kirjataan vaadittava kosteusmittaus normaaleilla arvoilla. Kosteusmittauksen tekijä on yleensä kaupan molempien osapuolien tai ostajan päätettävissä, ja avuksi kannattaa ehdottomasti ottaa alan ammattilainen. Sekä myyjä että ostaja voivat osallistua mittauskäynnille, ja tämä on jopa suositeltavaakin. Kosteusmittaus kannattaa kuitenkin teettää ennen kuin kauppakirjat allekirjoitetaan.

Ota avuksesi Sikkumin kosteusmittauspalvelu

Sikkumin palveluvalikoima käsittää asuntokauppojen kosteusmittausten lisäksi mittaukset myös uudis- ja vahinkokohteissa. Hoidamme kaikki kosteudenhallintaan liittyvät työt ja toimenpiteet sujuvasti ja ammattitaidolla. Tämän todentavat lukemattomat tyytyväiset asiakkaamme.

Mikäli kaipaat lisätietoja kosteusmittauksistamme, ole yhteydessä!

Kysy lisää!
1
Hei. Tarvitsetko kosteusmittausta? Purkupalveluita? Kuivausta?

Lähetä WhatsApp viesti, niin vastaamme sinulle pikaisesti!