Sisäilmaongelmat ja niiden tutkiminen

Sisäilman tutkiminen on prosessi, jossa selvitetään sisäilman laatu ja mahdolliset haitalliset aineet, kuten homeitiöt, VOC-yhdisteet (volatile organic compounds) ja radon. Tämä on tärkeää, koska huonolaatuinen sisäilma voi vaikuttaa haitallisesti ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

Sisäilman tutkiminen voidaan suorittaa monin eri tavoin, riippuen siitä, mitä tarkalleen halutaan tutkia. Tässä on muutamia yleisiä sisäilman tutkimusmenetelmiä:

  1. Ilmanäytteiden kerääminen: Tämä on yleinen menetelmä sisäilman laadun mittaamiseen. Ilmanäytteitä kerätään eri huoneista ja analysoidaan laboratoriossa. Näin voidaan selvittää sisäilman laatu ja mahdolliset haitalliset aineet.
  2. Pölynäytteiden kerääminen: Tämä menetelmä sopii erityisesti home- ja sieni-infektioiden tutkimiseen. Pölynäytteitä kerätään eri huoneista, ja niitä tutkitaan laboratoriossa homeitiöiden ja muiden haitallisten aineiden suhteen.
  3. Rakennusmateriaalien tutkiminen: Tämä menetelmä sopii erityisesti radonin havaitsemiseen. Rakennusmateriaaleista voidaan ottaa näytteitä ja analysoida ne laboratoriossa.
  4. Sisäilman mittalaitteiden käyttö: Sisäilman mittalaitteilla voidaan mitata esimerkiksi ilman kosteutta, hiilidioksidipitoisuutta ja VOC-yhdisteitä. Mittalaitteita voidaan käyttää myös mittaamaan ilmanvaihdon tehokkuutta.

Sisäilman tutkiminen on tärkeä osa sisäilman laadun varmistamista ja mahdollisten terveysriskien havaitsemista.

Sisäilmaongelmat ja niiden tutkiminen
Kysy lisää!
1
Hei. Tarvitsetko kosteusmittausta? Purkupalveluita? Kuivausta?

Lähetä WhatsApp viesti, niin vastaamme sinulle pikaisesti!