Näitä asioita harva tietää vesivahingoista

Harva ymmärtää, miten tärkeää nopea reagointi on vesivahingon sattuessa. Mahdollisimman pieni vasteaika kartoitus- sekä korjaustoimenpiteiden osalta kun estää vahinkojen laajenemisen, puoltaen kaikkien osapuolten etuja. Korjauksetkin voidaan aloittaa jopa ennen vahinkoilmoituksen jättämistä. Sopivaa toimijaa valitessa on myös selvitettävä, että kyseisestä yrityksestä löytyy virallisen kosteusraportin tekemiseen sertifioitu kosteusmittaaja.

Korjaustyöt voidaan aloittaa ennen korvauksien hakemista

Vesivahinkokorvauksia voi hakea vuoden sisällä vahingon sattumisesta. Näin ollen tarvittavat korjaukset voi hyvillä mielin aloittaa, tai jopa valmistua, ennen vakuutuskorvauksien hakemista. Työt tulisikin aina aloittaa viipymättä, sillä mitä pidemmälle korjaustoimenpiteet venyvät, sitä enemmän työtä ne myös vaativat. Vesi kun jatkaa kulkuaan kodin rakenteissa tasan niin kauan kuin sillä on siihen mahdollisuus, aiheuttaen entistä vakavampia ja laajempia vaurioita.

Jotta tilanne saadaan välittömästi kartoitettua ja korjaukset aloitettua, nousevat toimijoiden nopeat vasteajat ensisijaisen tärkeään rooliin. Kun siis yrityksiin otetaan yhteyttä, tulisi ensimmäisenä selvittää, kauanko heidän paikalle saapumisensa kestää. Jos reagointi ei ole tarpeeksi nopeaa, kannattaa ottaa yhteyttä johonkin toiseen alan toimijaan.

Vaatimuksissa sertifioitu asiantuntija

Vesivahinkojen tuottamat korvaussummat ovat nykyisin huipussaan ja ylittävät jopa palovahinkojen vuosittaiset korvaukset. Vahinkoja sattuu siis yhä useammin, mikä on johtanut esimerkiksi vakuutusyhtiöiden yleisesti suosittelemien valtakunnallisten vahinkosaneerausyritysten ruuhkautumiseen. Jonot voivat venyä jopa useiden viikkojen mittaisiksi. Onneksi kuitenkin ruuhkien synnyttämää rakoa pystyvät paikkaamaan pienet ja ketterät toimijat — esimerkiksi Sikkumilta asiantuntijoiden ja kaluston paikalle saaminen onnistuu vain 24 tunnin kuluessa yhteydenotosta.

Ruuhkiin vaikuttaa myös se, että moni luulee, että yhteyttä voi ottaa ainoastaan vakuutusyhtiön listaamiin yrityksiin. Todellisuudessa vakuutuskorvauksiin oikeuttavan kosteusraportin tekeminen edellyttää kuitenkin vain sertifioitua kosteusmittaajaa. Vakuutusyhtiön listaamien yrityksien käyttöä ei siis vaadita korvauksien saamiseksi, vaan ne koostuvat suosituksista.

Myöskään korvaussummien osalta ei ole merkitystä, millä yrityksellä korjaukset teettää. Sen sijaan vahingon syy määrittelee korvaako vakuutus vahingot kokonaan, joiltain osin tai ei ollenkaan. Pääasiallisena säätönä voidaan kuitenkin pitää, että perinteinen kotivakuutus korvaa äkilliset ja arvaamattomat vesivahingot. Pidempiaikaiset tai esimerkiksi rakennusvirheistä johtuvat vahingot eivät yleensä ole korvattavissa. Tarkemmat tiedot löytyvät aina omista vakuutusehdoista.

Miten vahingon jälkeen tulee toimia

Kun huomaat vesivahingon sattuneen, katkaise välittömästi veden tulo (jos se on mahdollista) ja ota viipymättä yhteyttä valitsemaasi kuivaus- ja vahinkosaneerausyritykseen. Yhtiötä valitessasi huomioi sertifioidun kosteusmittaajan lisäksi se, kuinka nopeasti yritys pystyy asiantuntijansa ja kalustonsa paikan päälle lähettämään.

Tämän lisäksi tee välittömästi vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Isoissa korvaustapauksissa vakuutusyhtiö tuo paikalle oman tarkastajansa, mutta yleensä syyn selvittämiseen riittää valitun asiantuntijayrityksen tuottama kosteusraportti. Taloyhtiössä asuvien tulee myös ilmoittaa tapahtuneesta isännöitsijälle sekä mahdolliselle vuokranantajalle.

Nopeus on valttia

Nopea reagointi ei siis estä pelkästään vahinkojen etenemistä vaan säästää hermojen lisäksi myös suuria summia rahaa. Älä siis jää koskaan odottamaan ylimääräistä hetkeä, vaan toimi aina samantien. Vesivahingon sattuessa kun on aina kaikkien osapuolten etu, että kartoitukset ja korjaukset saadaan aluilleen mahdollisimman nopeasti.

Kysy lisää!
1
Hei. Tarvitsetko kosteusmittausta? Purkupalveluita? Kuivausta?

Lähetä WhatsApp viesti, niin vastaamme sinulle pikaisesti!