Miten voit varmistua, että saat erinomaisen kartoitusraportin?

Miten voit varmistua, että saat erinomaisen kartoitusraportin?

Vaikka kosteusmittausraportin laatiminen on kartoittajan/ammattilaisen vastuulla, sinä tilaajana voit vaikuttaa raportin sisältöön merkittävällä tavalla.

Alla joitakin vinkkejä.

1. Ota kiinteistösi/huoneistosi taustat selville

Hyvin usein historia kertoo enemmän kuin nykyhetki. Monet kosteusvauriot ovat ns. piileviä, eli ovat muodostuneet ajan kanssa. Tällöin kartoittajan tulee saada mahdollisimman paljon taustatietoja, jotta hän pystyy muodostamaan objektiivisen näkemyksen tilanteesta.

2. Kerro kaikki vahinkoon/ongelmaan liittyvät asiat avoimesti

Kosteusogelmia ei läheskään aina näe pintapuolisen tarkastelun avulla, joten kartoittaja tarvitsee kaiken tiedon. Asukas tietää ja tuntee oman asuntonsa paljon paremmin ja siksi kannattaa kertoa omat näkemykset ja epäilyt, jotta kartoittaja voi tutkia rakenteet mahdollisimman tarkasti ja laajasti.

3. Älä pelkää olla väärässä

On turha pohtia sitä, ettei itse ole ammattilainen, eikä osaa. Omat näkemykset kannattaa aina kertoa, silloin ne voidaan tutkia ja selvittää. Parempi antaa liikaa tietoa kuin liian vähän.

4. Varaa kaikki piirustukset ja dokumentit saataville

Mitä enemmän annat kartoittajalle faktatietoa, sitä paremman raportin kartoittaja voi laatia. Kartoitukseen on hyvä varata: piirustukset, isännöitsijäntodistus sekä aiemmat kartoitusraportit.

5. Muista kysyä

Kun kyselet asioita jotka pohdituttavat sinua, annat samalla kartoittajalle informaatiota. Vastaukset antavat sinulle mahdollisimman laajan näkemyksen tilanteesta. Saat myös todennäköisesti vinkkejä siihen, miten itse voit pitää tärkeimmän omaisuutesi hyvässä kunnossa.

#suomenkuivinmies #mittaamallamielenrauhaa #täsmäkuivaus #kosteusmittaus #kartoitusraportti #vesivahinko

Kysy lisää!
1
Hei. Tarvitsetko kosteusmittausta? Purkupalveluita? Kuivausta?

Lähetä WhatsApp viesti, niin vastaamme sinulle pikaisesti!