1. Tilaa kosteusmittaus

w

2. Alkukartoitus puhelimessa

3. Mittauskäynti

i

4. Raportti yhden päivän kuluessa

Kosteuskartoitus

Epäilyttääkö kylpyhuoneiden kunto, suunnitteletko märkätilojen saneerausta tai tuoksuuko kotona ummehtunut haju? Tarkasta tilanne kosteuskartoituksen avulla! Kosteuskartoitukseen sisältyy kosteusmittaus.

Kosteuskartoituksen avulla selvitämme mahdolliset ongelmat, niiden syyt sekä laajuudet. Samalla arvioimme tilanteen vaatimat korjaustoimenpiteet. Jos ongelmia havaitaan, saamme kuivauskaluston halutessasi paikalle viimeistään 24h kuluessa. Tutustu kuivauspalveluihin tästä.

Kartoitusprosessi

Kosteuskartoitus

Kosteuskartoituksessa selvitetään pintakosteusilmaisimen avulla rakenteisiin mahdollisesti ajan kanssa kertynyt kosteus. Pintakosteusmittaus tehdään rakenteita rikkomatta.Tästä laaditaan kosteuskartoitusraportti.

Kosteusmittaus

Kosteusmittaus on jatkotoimenpide kosteuskartoitukselle, jos siinä havaitaan kohonnutta kosteutta. Kosteusmittaus voidaan tehdä tapauksesta riippuen pienen reiän kautta tai rakennetta avaamalla. Näin saadaan selville vahingon laajuus esim. vesivahinkotapauksessa. Samalla selvitetään rakenteiden vaurioituminen, homehtuminen tai korroosio.

Betonin kosteusmittaus

Betonivalun kuivumisen edistymistä voidaan seurata kosteusmittauksen avulla. Koska betoni kuivuu hitaasti ja sitä pinnoittamaan on yleensä kiire, tulee varmistua siitä, että betoni on kuivunut tarpeeksi kyseiselle materiaalille. Näin vältytään kalliilta korjauksilta ja sisäilmaongelmilta, joita aiheutuu liian märän betonin pinnoittamisesta. Lue lisää betonin kosteusmittauksesta

Kosteusvauriot

Kosteusvauriot ovat aina tutkittava, sillä hoitamattomana ne johtavat käytännössä aina merkittävämpiin vaurioihin ja monesti jopa sisäilmaperäisiin terveyteen tai viihtyvyyteen liittyviin haittoihin. Homeen hävittäminen näkyviltä pinnoilta ei siis riitä – myös rakennevaurioiden vakavuus sekä laajuus tulee selvittää ja korjata.

Myös ennen märkätilasaneerausta tulee saneerattavat tilat tarkastaa kosteusvauriokartoituksen avulla, mieluiten ennen linjasaneerauksen aloittamista. Näin ollen mahdolliset kuivaukset ehditään hoitaa hyvissä ajoin ja säästytään ongelmilta myöhemmin.

Jokaisessa kohteessa toteutamme ensin silmämääräisen ja pintapuolisen tarkastuksen, jota seuraa rakenteiden läpikäynti kosteusmittauslaitteistoa apuna käyttäen. Samalla voimme toteuttaa rakenneosien kuntotutkimuksen.

Materiaalinäytteiden analysoinnin jälkeen käymme tilanteen kanssasi tarkkaan läpi, jotta epäselvyyksiä ei pääse syntymään – kerromme sinulle minkä takia vaurio on syntynyt sekä käymme yhdessä läpi tilanteen vaatimat korjaustoimenpiteet. Yksin et jää senkään jälkeen, sillä tarvittaessa kauttamme onnistuvat myös rakenteiden kuivaus sekä saneeraus.

Vahinkokartoitukset vesi-, vuoto-, palo- ja myrskyvahinkoihin
Kosteusmittaus
Betonirakenteen kosteusmittaus
Lähtötasokartoitukset putkistosaneerauksen hankesuunnittelua varten
Taloyhtiöiden märkätilojen kuntoarviot

Hinnasto

Asuinhuoneiston kosteusmittaus

187 € (sis. ALV 24 %)

Hinta sisältää yhden asuinhuoneiston (okt/krs/rt/pt) yhden tilan kartoituksen pintamittauksella. Yleisarvio tilan ja pintojen kunnosta. Rakenteita rikkomaton.
 

Vesivahinkokartoitus/kosteusmittaus

367 € (sis. ALV 24 %)

Hinta sisältää yhden vahingoittuneen tilan vahinkokartoituksen ja mittauksen porareikä tekniikalla. 4 mittauspistettä. 2 kohdekäyntiä. Tarkka rakenteita rikkova kartoitus.

Taloyhtiön kosteusmittaus

167 € / huoneisto (sis. ALV 24 %)
5 – 10 huoneistoa

 

137 € / huoneisto (sis. ALV 24 %)
yli 10 huoneistoa

Hinta sisältää yhden asuinhuoneiston (okt/krs/rt/pt) yhden tilan kartoituksen pintamittauksella. Yleisarvio tilojen ja pintojen kunnosta. Rakenteita rikkomaton.

Hintoihin sisältyy:

 • Laadukas ja selkeä raportti 1 päivän kuluessa kartoituksesta.
 • Matkakulut ja kilometrit 40 km säteellä seuraavien paikkakuntien keskustasta laskien:
  Kuopio, Leppävirta, Varkaus, Jyväskylä, Mikkeli, Savonlinna, Joensuu

Kaikki kartoittajamme ovat koulutettuja ja heillä on voimassaoleva pätevöitynyt kosteusmittaaja sertifikaatti (VTT, PKM)

 

Sattuiko vesivahinko?

Meiltä saat seuraavat palvelut:

 • Kuivauslaitteiden vuokraus
 • Vahinkokartoitukset vesi-, vuoto-, palo- ja myrskyvahinkoihin
 • Kosteusmittaus
 • Betonirakenteen kosteusmittaus
 • Vesivahingon kuivaus
 • Valvontapalvelu
 • Lähtötasokartoitukset putkistosaneerauksen hankesuunnittelua varten
 • Taloyhtiöiden märkätilojen kuntoarviot

Kuivain vuokraus. Kuivaimet vuokraus. Kuivain. Kuivaimet. Kuopio. Leppävirta. Varkaus. Jyväskylä. Mikkeli. Savonlinna. Joensuu.

  Kuivattavien tilojen koko:
  Kuivauksen hinta:
  500 €
  600 €
  700 €
  900 €
  1000 €

  Haluatko lisätietoa?

   Kuivaussananastoa

   Ota kosteuskorjausten termit haltuun Sikkumin kuivaussanastolla.

   1. Kuivaus = Kuivatus

   Katso koko sanasto >>>

   Tutustu muihin palveluihimme

   Eurofins on rakennusalan sertifikaatti, jonka avulla tilaaja tunnistaa rakennusalalla toimivat erityisalojen koulutetut ammattilaiset. 

   Sikkum Täsmäkuivauksen henkilökunta koostuu ainoastaan Eurofins-sertifioiduista sekä PKM-tutkinnon (pätevöitynyt kosteudenmittaaja) suorittaneista alan ammattilaisista.

   Tiedätkö, miltä kosteusmittausraportin tulisi näyttää?

   Tiedätkö, miltä kosteusmittausraportin tulisi näyttää?

   Yhteystiedot

   020 127 7860
   tilaukset@sikkum.fi
   laskutus@sikkum.fi
   Postiosoite: PL 13, 79101 Leppävirta
   Paikkakunnat:
   Leppävirta, Kuopio, Varkaus, Jyväskylä, Mikkeli, Savonlinna, Joensuu

    

   Seuraa meitä


   Dokumentoitua laatua - Kotopro

   Open chat