Kosteuskartoitus vahinkokohteissa

Vesivahinkojen ja kosteusvaurioiden korjaaminen lähtee liikkeelle kosteuskartoituksesta. Teemme kosteuskartoitukset ammattitaidolla ja hoidamme halutessasi koko korjausprosessin myös siitä eteenpäin valmiiksi asti

hinnastoSoita 24 h

Kosteusmittaukset ja kuivauspalvelut

Ota yhteyttä vaikka WhatsAppin kautta klikkaamalla tästä!

Kosteuskartoitus vesivahingoissa ja kosteusvaurioissa

Kosteusvauriot ovat aina tutkittava, sillä hoitamattomana ne johtavat käytännössä aina merkittävämpiin vaurioihin ja monesti jopa sisäilmaperäisiin terveyteen tai viihtyvyyteen liittyviin haittoihin. Homeen hävittäminen näkyviltä pinnoilta ei siis riitä – sen lisäksi rakennevaurioiden vakavuus sekä laajuus tulee aina selvittää ja korjata.

Myös ennen märkätilasaneerausta tulee saneerattavat tilat tarkastaa kosteusvauriokartoituksen avulla, mieluiten ennen linjasaneerauksen aloittamista. Näin ollen mahdolliset kuivaukset ehditään hoitaa hyvissä ajoin ja säästytään ongelmilta myöhemmin.

Jokaisessa kohteessa toteutamme ensin silmämääräisen ja pintapuolisen tarkastuksen, jota seuraa rakenteiden läpikäynti kosteusmittauslaitteistoa apuna käyttäen. Samalla voimme toteuttaa rakenneosien kuntotutkimuksen.

Materiaalinäytteiden analysoinnin jälkeen käymme tilanteen kanssasi tarkkaan läpi, jotta epäselvyyksiä ei pääse syntymään – kerromme sinulle, minkä takia vaurio on syntynyt sekä käymme yhdessä läpi tilanteen vaatimat korjaustoimenpiteet. Yksin et jää senkään jälkeen, sillä tarvittaessa kauttamme onnistuvat myös rakenteiden kuivaus sekä saneeraus.

Kun on tapahtunut yllättävä vesivahinko tai piilevä kosteusvahinko, tehdään aluksi vahinkokartoitus, jossa käydään läpi kaikki vaurioituneet alueet ja rakenteet.

Rakenteiden vaurioita ja kosteutta selvitetään rakennekosteusmittauksella mm. piikkimittarin ja RH%-mittarin avulla. Näin saadaan selville vahingon laajuus esimerkiksi vesivahinkotapauksessa. Samalla selvitetään rakenteiden vaurioituminen, homehtuminen tai korroosio.

Vahinkokartoitukseen sisältyy myös tilojen yleiskunnon arvio ja kuivaus-, sekä korjaussuositukset. Vahinkokartoituksesta tehdään aina laadukas, kuvallinen raportti.

Pintakosteusmittaus ja rakennekosteusmittaus

Kosteuskartoituksessa selvitetään pintakosteusilmaisimen avulla rakenteisiin mahdollisesti ajan kanssa kertynyt kosteus. Pintakosteusmittaus tehdään rakenteita rikkomatta ja se on aina vain suuntaa antava. Pintakosteusmittauksia tehdään mm. asuntokauppojen yhteydessä ja piilevien vaurioiden, sekä vaurioalueiden selvittämisessä.

Rakennekosteusmittaus antaa varmempaa tietoa, ja se pitää tehdä kaikissa saneerauskohteissa esimerkiksi kylpyhuoneremontin aikana.

Kosteusmittauksista laaditaan aina laadukas, kuvallinen raportti.

Porareikämittaus ja koepalamittaus

Porareikä- ja koepalatekniikalla suoritettava rakenteen kosteuspitoisuuden RH%-mittaus vaatii rakenteen rikkomisen. Porareikätekniikassa betoniin porataan normaalisti 3–6 reikää eri syvyyksiin. Ne tiivistetään ja niiden annetaan tasaantua vähintään 3 vuorokautta. Tämän jälkeen porareiästä tehdään RH%-mittaus siihen sopivalla anturilla.

Koepalamittauksessa betonirakenteesta piikataan eri syvyyksistä koepaloja, joiden kosteus mitataan koeputkessa. Koepalamittaus on tarkka ja nopea mittaustapa.

Kosteusmittaukset ja kuivauspalvelut

Ota yhteyttä vaikka WhatsAppin kautta klikkaamalla tästä!

Palvelemme Keski- ja Itä-Suomen alueella

Palvelemme

24 h
Kuopio
Leppävirta
Varkaus
Jyväskylä
Mikkeli
Savonlinna
Joensuu

Pääkonttori

Savonkatu 30
79100 Leppävirta

Open chat