Kosteuskartoitus vahinkokohteissa

Vesivahinkojen ja kosteusvaurioiden korjaaminen lähtee liikkeelle kosteuskartoituksesta. Voit varata kosteuskartoituksen varauskalenterista, soittamalla 045 137 8820, WhatsApp-viestillä 045 137 8820 tai sähköpostilla tilaukset@sikkum.fi.

Kosteuskartoitus vesivahingoissa ja kosteusvaurioissa

Kosteusvauriot ovat aina tutkittava, sillä hoitamattomana ne johtavat käytännössä aina merkittävämpiin vaurioihin ja monesti jopa sisäilmaperäisiin terveyteen tai viihtyvyyteen liittyviin haittoihin. Homeen hävittäminen näkyviltä pinnoilta ei siis riitä – sen lisäksi rakennevaurioiden vakavuus sekä laajuus tulee aina selvittää ja korjata.

Myös ennen märkätilasaneerausta tulee saneerattavat tilat tarkastaa kosteusvauriokartoituksen avulla, mieluiten ennen linjasaneerauksen aloittamista. Näin ollen mahdolliset kuivaukset ehditään hoitaa hyvissä ajoin ja säästytään ongelmilta myöhemmin.

Jokaisessa kohteessa toteutamme ensin silmämääräisen ja pintapuolisen tarkastuksen, jota seuraa rakenteiden läpikäynti kosteusmittauslaitteistoa apuna käyttäen. Samalla voimme toteuttaa rakenneosien kuntotutkimuksen.

Materiaalinäytteiden analysoinnin jälkeen käymme tilanteen kanssasi tarkkaan läpi, jotta epäselvyyksiä ei pääse syntymään – kerromme sinulle, minkä takia vaurio on syntynyt sekä käymme yhdessä läpi tilanteen vaatimat korjaustoimenpiteet. Yksin et jää senkään jälkeen, sillä tarvittaessa kauttamme onnistuvat myös rakenteiden kuivaus.

Kun on tapahtunut yllättävä vesivahinko tai piilevä kosteusvahinko, tehdään aluksi vahinkokartoitus, jossa käydään läpi kaikki vaurioituneet alueet ja rakenteet.

Rakenteiden vaurioita ja kosteutta selvitetään rakennekosteusmittauksella mm. piikkimittarin ja RH%-mittarin avulla. Näin saadaan selville vahingon laajuus esimerkiksi vesivahinkotapauksessa. Samalla selvitetään rakenteiden vaurioituminen, homehtuminen tai korroosio.

Vahinkokartoitukseen sisältyy myös tilojen yleiskunnon arvio ja kuivaus-, sekä korjaussuositukset. Vahinkokartoituksesta tehdään aina laadukas, kuvallinen raportti.

Pintakosteusmittaus ja rakennekosteusmittaus

Kosteuskartoituksessa selvitetään pintakosteusilmaisimen avulla rakenteisiin mahdollisesti ajan kanssa kertynyt kosteus. Pintakosteusmittaus tehdään rakenteita rikkomatta ja se on aina vain suuntaa antava. Pintakosteusmittauksia tehdään mm. asuntokauppojen yhteydessä ja piilevien vaurioiden, sekä vaurioalueiden selvittämisessä.

Rakennekosteusmittaus antaa varmempaa tietoa, ja se pitää tehdä kaikissa saneerauskohteissa esimerkiksi kylpyhuoneremontin aikana.

Kosteusmittauksista laaditaan aina laadukas, kuvallinen raportti.

Porareikämittaus ja näytepalamittaus

Porareikä- ja näytepalatekniikalla suoritettava rakenteen kosteuspitoisuuden RH%-mittaus vaatii rakenteen rikkomisen. Porareikätekniikassa betoniin porataan normaalisti 3–6 reikää eri syvyyksiin. Ne tiivistetään ja niiden annetaan tasaantua vähintään 3 vuorokautta. Tämän jälkeen porareiästä tehdään RH%-mittaus siihen sopivalla anturilla.

Näytepalamittauksessa betonirakenteesta piikataan eri syvyyksistä koepaloja, joiden kosteus mitataan koeputkessa. Näytepalamittaus on tarkka ja nopea mittaustapa ja suosittelemme sen käyttöä kaikissa rakennekosteusmittauksissa.

Miksi valita Sikkum-täsmämittaus

1.

Panostamme täsmälliseen
mittaukseen, nopeaan
raportin toimittamiseen
sekä laadukkaaseen ja
ymmärrettävään raporttiin.

2.

Raporttimme sisältää myös huomioita ja ohjeita, miten välttyä kosteusvaurioilta tulevaisuudessa.

3.

Toimitamme raportin yhteydessä kaikille asiakkaillemme erillisen kodin vinkkilistan, jolla oman kodin arvoa voi ylläpitää ja parantaa.

Mitä meistä sanotaan

 • “Kiitos Tomi.

  On todella kattava ja hyvin laadittu raportti sinulla. Todella hienosti olette onnistuneet laatimaan raportista ymmärrettävän ja laadukkaan. Näitä kun olen kaikenmoisia nähnyt.”

  Jarkko Mehtonen
  Savonlinna, Kodinkulma

 • “Kiitos tämän päivän mittauksesta ja raportista. Mainostan kyllä täällä meidän toimistolla erinomaisen asiantuntevaa, nopeata ja kohtuuhintaista palveluanne.”

  Tarja Henriksson
  kiinteistövälittäjä LKV, LVV, KiAT
  RE/MAX Kodit Oy, Tammiston kauppatie 9, Vantaa

 • “Kiitos kosteusmittauksesta ja nopeasta toimituksesta sekä mittauksen että raportin osalta. Teillä on hyvät nettisivut. Niiden perusteella päädyinkin tilaamaan mittauksen teiltä.”

  Markku
  Kuopio

 • “Sikkumin kosteusmittaukset ovat nopeasti saatava palvelu joka on saatu aina haluttuun aikatauluun. Työ tehdään nopeasti, raportit ovat selkeitä ja tarkkoja. Suosittelen Sikkumin kosteusmittauksia erityisesti rivitalo- ja kerrostalokauppojen yhteydessä.”

  Soili Lumilampi
  myyntipäällikkö,
  kiinteistönvälittäjä, LKV Kiinteistömaailma Kuopio Puijonkatu